Velika Kladuša: Dolazi do prekida u isporuci el. energije

v.kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije u trafo-području Kosa od 9 do 16 sati, te u periodu od 07:30 do 09:30 sati u trafopodručjima: Šumatac 1 i 2, Muratov Lug, Dizdari, Vodovod Šumatac, GSM Šabići, Purići, Mravača, Šabići, Farma Veinac i Veinac 1, 2 i 3. U ostalim područjima elektronapajanje je stabilno.

Prema izvještaju Policijske stanice u protekla 24h zabilježena su dva krivična djela i dvije saobraćajne nezgode u kojima je bilo i povrijeđenih lica.

Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć se obratilo 56 pacijenata, od kojih su tri upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Dežurni su bili dr. Aida Dedić i dr. Mustafa Hodžić.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija, saznajemo od dežurnog Subašića.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ danas će vršiti čišćenje rigola i slivnika u ulici Ibrahima Mržljaka od Caffe bara „9“ do Robne kuće. Radovi će se odvijati u vremenskom periodu od 08 do 15 sati. Isporuka pitke vode je uredna.

Veći dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom kišom, a u ostatku dana prestanak padavina i razvedravanje. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura od 26 do 33, na jugu do 35 stepeni.

Nastavlja se period neuobičajeno visokih temperatura, što bi uz povećanu naoblaku, povremene padavine i sparno vrijeme u poslijepodnevnim satima, kod osjetljivih osoba moglo dovesti do jačanja tegoba vezanih uz njihove bolesti. Poželjno je prilagoditi aktivnosti svježijim i ugodnijim dijelovima dana, provoditi mjere zaštite od vrućine, te pratiti i pridržavati se uputa savjetodavnih službi. Opća slika će biti lošija u unutrašnjosti zemlje.

Stanje na cestama

Zbog jutarnje magle vidljivost jer smanjena na širem području Gračanice i Tuzle, kao i na pojedinim dionicama u višim predjelima.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog neophodnih radova dolazi do obustava saobraćaja u terminima od 10 do 11 sati, zatim od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. Radovi se izvode i na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, gdje se na mjestu radova saobraća suprotnom stranom, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

U toku su deminerski radovi na magistralnim putevima Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“) i Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće). Radnim danima od 08 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja (uz 15-minutna propuštanja vozila).

Zbog minerskih radova danas od 11:30 do 14:30 sati doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu Šipovo-Novo Selo (u mjestu Strojice).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na GP Velika Kladuša – Maljevac kraća su zadržavanja na izlazu iz BiH.

Prije polaska na putovanje savjetujemo i provjeru potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prelazima.

Izvor: