Velika Kladuša: Dva narušavanja javnog reda i mira uz intervenciju vatrogasaca

.

Kladuški vatrogasci i jučer su gasili požar na njivi na Mehurića glavici u Vrnograču. Intervencija je trajala od 12:57 do 14:10h, saznajemo od dežurnog Subašića.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su dva narušavanja javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

40 pacijenata zatražilo je medicinsku pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša u protekla 24h. Dežurni dr. Abdullah Fazlić na dalje liječenje uputio je jednog pacijenta.

Isporuka električne energije je uredna, saznajemo iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša.

Futsal igrači MNK „Mujo Hrnjica“ novi domaći ispit imaju danas kada u Veliku Kladužu stiže ekipa iz Sanskog Mosta, MNK „Sparta“. Iz kluba poručuju da je ovo za njih veoma važna utakmica 12. kola Prve futsal lige FBiH (grupa Zapad) i traže podršku od navijača. Budite uz njih večeras od 19:00h u Gradskoj sportskoj dvorani.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a zbog niske jutarnje temperature moguća je poledica, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima. Slabije magle ima mjestimično, ali ne utiče bitnije na saobraćanje. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajamo puteve: Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Ribnica-Banovići, Tuzla-Kladanj-Olovo, Turbe-Karanovac i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Danas će u većem dijelu Bosne i Hercegovine preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura zraka od 8 do 14, na jugu i sjeveru zemlje do 16 °C.

Opća slika postepeno će se popravljati. Nakon prohladnog jutra, sa porastom temperatura većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. U Hercegovini sunčanije i toplije većim dijelom dana. Poslijepodnevni i večernji sati, usljed dodatnog proljepšanja vremenskih prilika, biće posvuda ugodniji. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom.