Velika Kladuša: Dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda

.
Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 35 pacijenata. Dežurni doktori Amra Zulić i Mustafa Hodžić na dalje liječenje u KB Bihać uputili su troje pacijenata.

U COVID ambulantu javilo se 9 pacijenata, dok je dvoje pacijenata upućeno na dalje liječenje.

 

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su dva krivična djela, dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu s materijalnom štetom bez povrijeđenih lica.

 

 Iza velikokladuških vatrogasaca je još jedan buran period u kojem su imali šest intervencija, koje su se u većini slučajeva odnosile na šumske požare. Tako su u periodu od 13:00 do 23:00h u različitim vremenskim intervalima intervenisali u sljedećim naseljima: Muratov Lug, Marjanovac, Šumatac, Polje, Kriva Bukva i Barake.

 

Prema informacijama iz nadležnih službi, ovog jutra bez problema u isporuci pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

 

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a zbog niske jutarnje temperature poledica je moguća na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuju oprezniju vožnju.

 

 Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupan porast oblačnosti. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka od 11 do 17 stepeni.

 

 Uz povoljne biometeorološke prilike, većina populacije će se osjećati ugodnije, biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Blago zatopljenje u jutarnjim satima, duži sunčani intervali i umjereni porast temperatura zraka tokom dana, pozitivno će djelovati na opću sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodtno će se umanjiti.

15. marta obilježava se Svjetski dan prava potrošača s ciljem promoviranja i poštivanja temeljnih prava svih potrošača. Prvi je put obilježen 15. marta 1983. godine., a svoje porijeklo ima u “Deklaraciji o osnovnim pravima potrošača” koju je donio bivši američki predsjednik John F. Kennedy 1962. godine.