Velika Kladuša: Dvije intervencije vatrogasaca, jedna intervencija policije u protekla 24 sata

.
Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 42 pacijenata. Dežurni doktori Mustafa Hodžić i Kasim Selman na dalje liječenje u KB Bihać uputili su jednog pacijenta.

U COVID ambulantu javilo se 6 pacijenata, bez daljih upućivanja.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. Krivičnih djela i slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Velikokladuški vatrogaci, prema riječima dežurnog Kapića, imali su dvije intervencije na požarima koji su zahvatili šumu u Gornjoj Vidovskoj i baru u Vrnograču.

Prema jutros dostupnim informacijama, bez problema u isporuci pitke vode i električne energije, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

U organizaciji Lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini Velika Kladuša danas je planiran turnir u odbojci! Turnir će biti održan sa početkom u 08:00h u Gradskoj sportskoj dvorani Velika Kladuša uz učešće učenika sve tri velikokladuške srednje škole. Glavna svrha turnira jeste zabava, rekreacija i relaksacija učenika.

U centralnim i sjevernim krajevima naše zemlje saobraća se po pretežno suhom kolovozu. U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni pada slabija kiša. Iz BIHAMK-a vozače upozoravaju na mjestimično jače udare vjetra, kao i na učestale odrone. Apeluju na vozače da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Podsjećamo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno još danas.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno sa kišom. Glavnina padavina se očekuje na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog smjera, povremeno i sa olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

Biometeorološka prognoza je loša. Pogoršanje vremena i južno strujanje, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, stoga bi trebali umanjiti aktivnosti. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Negativni uticaj promjene biće izraženiji u Hercegovini i na jugozapadu Bosne.