Velika Kladuša: Dvije intervencije vatrogasaca od kojih još uvijek aktivan jedan požar

,

Kladuški vatrogasci jutros od 03.40h gase požar na kući u Vejincu. Požar gasi 8 kladuških vatrogasaca, a više informacija očekujemo tokom dana. Jučer su imali još jednu intervenciju, radilo se o požaru na njivi u Šumatac. Intervencija je trajala od 12.50h do 15.00h.

Bez struje je trafopodručje Vejinac 2, zaseok Silahići. Ostalo područje uredno je snabdjeveno električnom energijom.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo i dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Javni red i mir nije narušavan.

Pomoć Hitne službe zatražilo je 57 pacijenata, od kojih su dva upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Amra Zulić i Abdullah Fazlić.

12. Međunarodni turnir LIONS CUP 2024 u organizaciji Nogometne škole LAV počeo je jučer u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši. Prvog dana ovog dvodnevnog turnira utakmice su igrale ekipe 2013. i 2015. godište, a danas je na rasporedu takmičenje za uzraste 2014. i 2016. godište. Pozivamo vas da svojim dolaskom i navijanjem podržite mlade nogometne nade koji dolaze iz nogometnih škola i omladinskih pogona iz USK i R Hrvatske.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

 Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz slabiju frekvenciju vozila. U nižim područjima u Bosni, kao i u Hercegovini saobraća se po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu, dok je u višim planinskim predjelima u jutarnjim satima moguće formiranje poledice.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja. Obavezno koristite sigurnosne pojaseve i na put ne krećite bez zimske opreme.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Danas više oblačnosti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne gdje su prije podne rijetko moguće i veoma slabe padavine, uglavnom slaba kiša ili susnježica. U ostatku zemlje pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

Opća slika biće ljepša u odnosu na prvi dan vikenda, obzirom da će se vremenske prilike dodatno stabilizovati. Više sunca, uz blagi porast temperatura pozitivno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana. Poželjno je toplije periode provesti na otvorenom, po mogućnosti van gradskih sredina, pri tome se prikladno odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.