Velika Kladuša: Dvije osobe su povrijeđene u jednoj od dvije evidentirane saobraćajne nezgode

sa

Dvije osobe su povrijeđene u jednoj od dvije evidentirane saobraćajne nezgode. Jedna osoba je zadobila lakše povrede, a drugoj osobi još nije konstatovana težina povreda. U protekla 24h na području opoćine zabilježeno je i jedno narušavanje javnog reda i mira.

 Dežurni doktori Aida Dedić i Mustafa Hodžić pregledali su 80 pacijenata. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

 Elektronapajanje je stabilno.

 Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Dizdarevića, nije imala intervencija.

 Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Razvojem oblačnosti ponegdje u sjevernim i centralnim područjima može pasti i malo kiše. U večernjim satima, postupno povećanje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 21, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 stepeni.

Uz povoljnu biometeorološku prognozu, većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Nakon svježije noći i mirnijeg sna, sa odmicanjem dana će u cijeloj zemlji i dalje biti ugodno, uglavnom zbog umjerenih temperatura, bez većih oscilacija. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom.

 Drugi dan manifestacije „Kladuško ljeto 2022“ donosi bajramski koncert Ferida Avdića na Trgu mladih Velika Kladuša.

„Ljeto u parku“ odvija se tokom cijelog perioda trajanja manifestacije uz gastro ponudu kladuških ugostitelja, te prodaju suvenira i umjetnina.

 Povodom održavanja manifestacije „Kladuško ljeto 2022“ saobraćaj kroz centar Velike Kladuše biće obustavljen i preusmjeren na sporedne ulice u terminu od 19:00h do 01:00h i to na sljedećim relacijama:

 Trg mladih – ulica Ibrahima Mržljaka do Kružnog toka i skretanja prema ulici Sulejmana Topića,

 Trg mladih – ulica Maršala Tita do skretanja u ulicu Nurije Pozderca (kod Caffe bara Lacoste),

 Trg mladih – ulica Hamdije Pozderca do skretanja prema ulici Cazinska (kod zgrade Općine Velika Kladuša).

Stanje na cestama

Frekvencija vozila je slabijeg inteziteta, a uslovi za vožnju su uglavnom dobri. Savjetujemo sve vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Povodom Kurban-bajrama, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Danas se nastavlja kretanje učesnika maratona na relaciji Semizovac-Olovo-Kladanj-Vlasenica-Potočari. Molimo vozače koji se kreću na ovoj relaciji da voze maksimalno oprezno i da poštuju upute policije i ovlaštenih lica iz pratnje.

Povodom obilježavanja 27.godišnjice genocida nad građanima Srebrenice, dana 10.07. zabranjuje se saobraćaj za vozila preko 3,5 tone ukupne mase u vremenu od 12 do 22 sata na putnim pravcima Kladanj-Luke-Vlasenica i Vlasenica-Konjević Polje-Bratunac. Zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija i to u dane 10. i 11. 07. na svim putevima koji iz pravca Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode ka Srebrenici. Na ovim pravcima sutra (ponedjeljak, 11.07.) bit će zabranjen saobraćaj i za vozila nosivosti preko 3,5 tone.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša duga je kolona vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.