Velika Kladuša: Dvije saobraćajke i jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira

.

Zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu potražila su 83 pacijenta. Dežurne doktorice Amra Zulić i Arnela Čokić na dalje liječenje u KB Bihać uputile su jednog pacijenta.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. Krivičnih djela nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci intervenisali su po dojavi građanina da je uočen požar u dvorištu u ulici 01. marta. Vatrogasci su bili na intervenciji od 22:07 do 00:10h, ali je nažalost muškarac od zadobijenih povreda preminuo.

Ovog jutra bez problema u isporuci električne energije.

Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz slabiju frekvenciju vozila.  Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Mole se i ostali učesnici u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Danas sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Dnevna temperatura od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 18 °C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se umanjiti. Uz natprosječnu toplinu i sunčane intervale, preporučljivo je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. Poželjno je dan provesti na otvorenom, po mogućnosti van gradskih sredina, pri tome ne pretjerivati sa aktivnostima