Velika Kladuša: Evidentiran jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira, najavljeni prekidi u isporuci električne energije

.

– U COVID ambulantu javilo se 13 pacijenata, bez daljih upućivanja.

 

– Policijska stanica evidentirala je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira, dok velikokladuški vatrogasci nisu intervenisali.

 

– Prema jutros dostupnim informacijama, bez problema u isporuci pitke vode, dok se održavanje gradske čistoće i odvoz komunalnog otpada odvija prema planu.

 

– Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obaviještava građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas u Velikoj Kladuši doći do prekida u isporuci električne energije:

 

od 09:00 do 10:00 sati trafopodručje Kosa,

od 10:00 do 11:00 sati trafopodručje Rasklopnica Barake,

od 10:00 do 15:00 sati trafo-područja: Mala Kladuša Dom,

od 13:00 do 14:00 sati trafo-područja: Dizdari,

od 09:30 do 15:30 sati kupci sa trafopodručja: Kudići 1 i 2 – Vodovod i Sabljakovići

– Magla i niska oblačnost u jutarnjim satima smanjuju vidljivost na širem području Sarajeva, Prozora, Jablanice, Konjica, Glamoča, Kiseljaka, Viteza i Bugojna, te ponegdje u višim predjelima (Mlinište). Saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a iz BIHAMK-a upozoravaju na povećanu opasnost od odrona. Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

 

– Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14, a na jugu do 16 stepeni.

 

– Biometeorološka prognoza je povoljna. Uz natprosječne temperature zraka i duže sunčane intervale tokom dana, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti. Preporučljivo je posvetiti nešto više pažnje odijevanju u jutarnjim i noćnim satima, obzirom da će biti hladnije i primjerenije zimskom periodu.