Velika Kladuša: Evidentirana dva krivična djela

 .
Dva krivična djela evidentirana su u biltenu Policijske stanice Velika Kladuša za utorak, 26. april. Nema prijavljenih narušavanja javnog reda i mira kao niti saobraćajnih nezgoda.

Covid ambulanti javila su se tri pacijenta. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

 

 Prema rasporedu, JKUP „Komunalije“ krupni otpad danas će prikupljati u sljedećim naseljima: Ponikve, Podzvizd, Rajnovac, Drenovac, Kumarica, Slapnica, Todorovska Slapnica i Hajrat.

 

Potrebno je krupni otpad pripremiti uz putnu komunikaciju. Kontakt telefon 037/831-206. U sklopu ove akcije neće se odvoziti građevinski otpad i auto gume.

 

 Vrijeme iftara u Velikoj Kladuši za 26. dan mjeseca ramazana je u 20.03h.

 

 Muslimani u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu večeras će obilježiti jednu od najvažnijih noći u islamskom kalendaru, noć Lejletu-l-kadr – najodabraniju noć u godini, prema islamskom učenju, vrijedniju od hiljadu mjeseci. Lejletu-l-kadr nastupa u akšam, u srijedu 27. aprila 2022. godine. U saopćenju Uprave za vjerske poslove pri Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini istaknuto je kako je to noć Božije milosti, a ljudske potrebe, Božije upute i čovjekove radosti. “U toj ramazanskoj noći sve se određuje i propisuje, spušta i uzdiže, otvara i zatvara, otkriva i zaogrće, daruje i obveseljava, približava i spaja“, navedeno je u saopćenju.

 

Stanje na putevima i vremenski bilten za 27. april:

 

 Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama.

 

Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva i raskrsnice za autoput A-1, na snazi je noćna obustava saobraćaja od 01 do 04:30 sati na magistralnom putu M-17 Buna -Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Domanovića.

 

U tunelu Crnaja, na putu Konjic-Jablanica, do daljnjeg neće biti noćnih obustava saobraćaja. Kroz tunel se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

 

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

 

 Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša se očekuje u sjeverozapadnim područjima, a tokom dana u Bosni nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U poslijepodnevnim satima naoblačenje se očekuje i na sjeveru Hercegovine. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24 stepena.

 

Nestabilno vrijeme pretežno će uticati na lošije raspoloženje većine populacije, a kod hroničnih bolesnika povremeno uzrokovati nešto izraženije tegobe. Usljed svježije noći i mirnijeg sna, opća slika neće biti mnogo lošija u odnosu na protekle dane.