Velika Kladuša: Evidentirane dvije saobraćajne nezgode

servisne
Nove servisne informacije.

 

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 42 pacijenta. Dežurne doktorice bile su Samra Alibegić i Ajla Husić koje su na dalje liječenje u KB Bihać uputile dvoje pacijenata.

Službenici Policijske stanice evidentirali su dvije saobraćajne nezgode gdje je u jednoj nezgodi jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. Krivičnih djela i slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci u protekla 24h nisu imali intervencija.

Kako informišu iz nadležnih preduzeća, bez problema u isporuci električne energije i pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i dalje smanjuje vidljivost, pa iz BIHAMK-a vozače mole da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Skreću pažnju i na sitne odrone kamenja na kolovoz. Pred nama su dani vikenda i praznik, tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno u periodu od 01. novembra do 01. aprila.

Danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle i niske naoblake. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

Uz povoljne biometeorološke prilike većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura tokom hladnijih jutarnjih i večernjih sati, naročito u unutrašnjosti zemlje. Tokom prijepodneva, mjestimično je moguća i pojava dugotrajnije magle, što će usporiti porast temperature, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom u ovom periodu. Danju sunčanije i ugodnije.