Velika Kladuša: Jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode

sa

Dežurni doktori Abdullah Fazlić i Aida Dedić tokom protekla 24 sata su pružili pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja za 55 pacijenata. Na dalje liječenje upućena su tri pacijenta.

 Jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode evidentirala je velikokladuška Policijska stanica. U jednoj nezgodi jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede.

U prethodna 24 sata Vatrogasna jedinica Velika Kladuša nije intervenisala, saznajemo od dežurnog vatrogasca Grahovića.

 Isporuka električne energije je stabilna.

Po planu se ovog jutra odvijaju isporuka pitke vode odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

 Prema informacijama iz BIHAMK-a, zbog ledene kiše na području zapadne Bosne, usporeno je saobraćanje u ovom dijelu naše zemlje. Magla smanjuje vidljivost na putu Glamoč-Mlinište, kao i preko prevoja Rostovo (Bugojno-Novi Travnik). Zbog niskih jutarnjih temperatura poledica se može očekivati, kako na dionicama puteva u višim planinskim predjelima, tako i u nižim predjelima, posebno na mostovima i prilazima tunelima. I dalje je, zbog snijega i leda, na dionici Risovac-Blidinje-Posušje na snazi zabrana kretanja za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju otežano. Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Visoko-Kiseljak, Jajce-Crna Rijeka, Turbe-Karanovac i Sarajevo-Foča. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo-Pale saobraća se usporeno, jednom trakom. Usporeno zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela). Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

 Danas oblačno vrijeme, u poslijepodnevnim i večernjim satima sa slabim snijegom ili susnježicom. Na jugu zemlje slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu od 6 do 11°C.

 Opća slika djelimično će se popraviti, uz nešto povoljnije biometeorološke prilike većim dijelom dana. Tmurno vrijeme moglo bi loše djelovati na raspoloženje stanovništva, a tegobe kod osjetljivih osoba biće izraženije, uglavnom tokom hladnijih jutarnjih sati. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Međunarodni dan carine obilježava se svake godine 26. januara, te se njime podsjeća na osnivačku sjednicu Vijeća za carinsku suradnju (preteče Svjetske carinske organizacije) održanu 26. januara 1953. godine u Briselu na kojoj je bilo prisutno 17 evropskih država. Svim carinskim službenicima Bosne i Hercegovine želimo sretan Međunarodni dan carine.