Velika Kladuša: Jedna saobraćajka i jedno narušavanje javnog reda i mira

.

Prema riječima dežurnog vatrogasca Tahirovića, kladuški vatrogasci su jučer intervenisali šest puta. Radilo se o požarima na njivama i šumama na sljedećim lokacijama: Todorovo (od 11.53h do 14.30h), Todorovska Slapnica (17.40h do 18.45h). U mjestu Jablan bile su dvije intervencije, od 19.22h do 21.20h i od 21.20h do 23.20h. Posljednje dvije jučerašnje intervencije odnosile su se na njivske požare, na Latića glavici (od 22.23h do 22.50h) i u Gornjoj Vidovskoj od 22.50h do 00.15h.

Službenici Policijske stanice evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu. U nezgodi je jedno lice lakše povrijeđeno. Krivičnih djela nema prijavljenih.

Isporuka električne energije je uredna, saznajemo iz “Elektrodistribucije” Bihać, Poslovnice Velika Kladuša.

Pomoć Hitne službe doma zdravlja zatražilo je 70 pacijenata. Dežurni su bili doktori Samra Alibegić i Kenan Dautović. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

Jutros se u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom kolovozu, a upozoravamo i na povremeno jake udare vjetra. Ovako vrijeme pogoduje učestalim odronima kamenja na kolovoz. Magla smanjuje vidljivost na putnom pravcu Glamoč-Mlinište. Frekvencija vozila je slabijeg inteziteta, ali tokom prijepodnevnih sati očekujemo pojačan intezitet saobraćaja ka ski centrima. Molimo vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Na jugu zemlje se očekuju intenzivnije padavine, praćene pljuskovima i grmljavinom. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni. Prema kraju dana vjetar postepeno slabi. Dnevna temperatura zraka od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 19 °C.

Slično kao i prvog dana vikenda, uz nepovoljne biometeorološke prilike. Pri tome će opća slika biti lošija u Hercegovini i zapadnoj Bosni, ponajviše zbog izraženije nestabilnosti i povremeno jačeg juga u prijepodnevnim satima. Moguće su reakcije na promjenu u vidu nervoze, glavobolje, dekoncentracije. U drugom dijelu dana, sa slabljenjem južine, biće malo ugodnije u cijeloj zemlji, a tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se umanjiti.