Velika Kladuša: Jedna saobraćajka sa materijalnom štetom

,

Danas počinje „Kladuška zima 2023“. Manifestaciju otvaraju grupa Okus meda i naša sugrađanka Mia Ribić uz DJ Gipsyja. Otvaranje je u 19h u Parku Omladinske radne brigade „7 sekretara SKOJ –a“. Od danas pa do 31. decembra u Parku uživajte i u bogatoj ponudi velikokladuških ugostitelja i obrtnika. Budite i vi dio “Kladuške zime 2023”!!!

 53 pacijenta zatražila su medicinsku pomoć Hitne službe kladuškog Doma zdravlja. Tri pacijenta su upućena na dalje liječenje, a dežurni doktori bili su Ajla Husić i Abdulah Fazlić.

Policijska stanica u protekla 24h evidentirala je jednu saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom.

Kladuški vatrogasci nisu imali intervencija, saznajemo od dežurnog Galijaševića.

Uredna je isporuka električne energije, informišu iz Poslovnice „Elektrodistribucije“.

Utakmicama u grupi A danas se nastavlja Novogodišnji malonogometni turnir “Velika Kladuša 2023”. Raspored utakmica:

17.00h – Dvadeset do keca: Mar Samobor

17.30h – Djeca Čaršije: Begi boys/Advantage

18.10h – Mar Samobor: Begi boys/Advantage

18.40h – Dvadeset do keca: Djeca Čaršije

19.20h – Djeca Čaršije: Mar Samobor

19.50h – Begi boys/Advantage: Dvadeset do keca

Utakmice se igraju u Gradskoj sportskoj dvorani!

Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječene tokove magla ili niska oblačnost, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Povremeno slaba kiša je moguća u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab južni i jugozapadni. Dnevna temeperatura od 8 do 14, na jugu i sjeveru zemlje do 17 stepeni.

Biometeorološke prilike dodatno će se popraviti i većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja. Nakon vedrije noći, u jutarnjim satima će biti prohladno, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju prikladnoj zaštiti od nižih temperatura i djelimično reducirati aktivnosti. U ostatku dana ugodnije, uz blago zatopljenje i stabilnije vrijeme, sa sunčanim intervalima.

Stanje na cestama

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu, dok je u višim planinskim predjelima, zbog nižih temperatura, moguća poledica u zasjenjenim stranama. Frekvencija vozila je umjerenog inteziteta, ali tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju saobraćaja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Na vrijeme se informišite o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli dodatna zadržavanja u kolonama. Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Orašje i Brčko duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.