Velika Kladuša: Jedna saobraćajna nesreća, nije bilo ozlijeđenih

.
U protekla 24h na području općine Velika Kladuša evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša zatražilo je 47 pacijenata. Dežurni su bili dr. Mustafa Hodžić i dr. Amra Zulić.

 

Elektronapajanje je stabilno, a zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima Podružnice “Elektrodistribucije” Bihać, danas će doći do prekida u isporuci električne energije od 10:00 do 12:00 sati u trafopodručjima: Tuk 2, BF Komerc, Autoservis Klančine i Polje 2

 

Za vatrogasce su protekla 24h bila mirna.

 

 Vodosnabdijevanje je uredno.

 

 Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se prena rasporedu.

 

 Danas će u našoj zemlji biti malo do umjereno oblačno i mjestimično sunčano vrijeme. Poslije podne u Hercegovini, ponegdje centralnim i istočnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 6, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 14 °C.

 

 Stabilizacija vremenskih prilika povoljno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se umanjiti. Tokom jutarnjih sati trebali bi posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od hladnoće, obzirom da će temperature zraka biti neuobičajeno niske. U nastavku dana ugodnije, toplije, sa sunčanim intervalima.

 

Treći je dan Ramazana. Vrijeme iftara za područje Velike Kladuše je u 19:35h.

 

 Generalna skupština Ujedinjenih Nacija (UN) objavila je 8. decembra 2005. godine da će svake godine 4. aprila obilježavati Međunarodni dan borbe protiv mina kao podsjetnik globalnoj zajednici da mine, municija i neeksplodirana ubojna sredstva, naslijeđeni iz vremena konflikata i ratova, i dalje povređuju i ubijaju hiljade ljudi širom svijeta, uključujući i djecu. Njima su u preko 80 zemalja svijeta zagađena polja, šume, putevi, staze, pa su zbog toga stanovništvu uskraćena poljoprivredna dobra i onemogućeno zadovoljavanje osnovnih ljudskih potreba. Međunarodni dan borbe protiv mina, između ostalog, ima za cilj da podigne nivo svjesnosti o minama, ali i da obilježi napredak koji je do sada postignut u nastojanjima da ih se potpuno iskorijeni.

 

Stanje na cestama

 

Zbog niskih jutarnjih temperatura na dionicama u višim planinskim predjelima mogući su nailasci na mjestimično zaleđen kolovoz. Skrećemo pažnju i na odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

 

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

 

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) i tokom noći se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila.

 

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Živinice-Stupari (kod kamenoloma), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Kalesija-Sapna, Priboj-Teočak i Lukavac-Banovići.

 

Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na GP Velika Kladuša – Maljevac čeka se na izlazu iz BiH.