Velika Kladuša: jedna saobraćajna nezgoda

velika kladuša

– Prema informacijama iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša bez jedne faze je trafopodručje Golubovići 2, izlaz prema Ponorima. Danas će se raditi na sanaciji kvara. Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima Podružnice “Elektrodistribucije” Bihać danas će doći do prekida u isporuci električne energije u TP Ponikve 1. Prekid će trajati od 09:00 do 16:00h. U ostalim područjima elektronapajanje je stabilno.

– Dežurne doktorice u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša Indira Bukvarević i Aida Dedić obavile su preglede 43 pacijenta. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

– Vatrogasna jedinica nije intervenisala u izvještajnom periodu, saznajemo od dežurnog Grahovića.

– Vodonabdijevanje stanovništva je uredno.

– Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se prema ustaljenom rasporedu.

– Danas veći dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost. U ranim jutarnjim satima lokalni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u sjevernim, sjeverozapadnim i ponegdje u centralnim područjima Bosne. Poslije podne lokalni pljuskovi u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne, kao i na jugu i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 23 do 29, na jugu do 33 °C.

– Biometeorološke prilike i dalje su povoljne, mada bi povremeni pljuskovi mogli djelimično remetiti ugođaj. Tokom prijepodneva svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana uz nešto izraženiji osjet sparine, zbog čega bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji i ne prejerivati sa aktivnostima.

Stanje na cestama

Posljednji radni dan u ovoj sedmici donosi i nešto frekventniji saobraćaj na svim važnijim putnim pravcima u Bosni i Hercegovini. Posebno pojačan intezitet vozila očekujemo u poslijepodnevnim satima, pa apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni i da izbjegavaju rizična preticanja. Obratite pažnju na pješake, bicikliste i motocikliste.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros se kraće čeka na izlazu iz BiH.