Velika Kladuša: Jedno narušavanje javnog reda i mira

.
Policijski službenici evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira u protekla 24h. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nije bilo

Medicinsku pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja zatražilo je 40 pacijenata. Dežurni doktori Mustafa Hodžić i Aida Dedić nisu upućivali pacijente na dalje liječenje u Bihać.

 

Vodosnabdijevanje je uredno, saznajemo u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

 Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se prema utvrđenom rasporedu.

 

 Elektronapajanje je jutros stabilno, a zbog planskih radova Podružnice “Elektrodistribucije” Bihać na elektroenergetskim objektima, danas će u Velikoj Kladuši doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

 

od 09:30 do 10:30 sati trafopodručje Stabandža,

od 14:00 do 15:00 sati trafopodručje Rasklopnica Barake

 Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Kapića, nije imala intervencija.

 

 Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu do 28 stepeni.

 

 Biometeorološka prognoza je povoljna, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Nakon svježijeg jutra, postepeno će biti ugodnije, uz porast temperatura i sunčane intervale. Nešto duže zadržavanje naoblake u centralnim i sjeveroistočnim područjima može kod osjetljivih osoba uzrokovati slabije poteškoće, sa odmicanjem dana opšta slika će biti ljepša u cijeloj zemlji.

 

Stanje na cestama

 

Iako su vremenski i saobraćajni uslovi na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros povoljni, apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Ne zaboravite vezati sigurnosni pojas, jer u 50% slučajeva nevezani putnik će biti potpuno izbačen iz vozila kroz vjetrobransko staklo što drastično povećava mogućnost težeg ozljeđivanja ili čak i smrtno stradanje.

 

U toku su radovi na servisiranju opreme u tunelu 1.Mart na dionici autoputa A-1 smjer Lašva-Zenica jug, zbog čega se saobraća dvosmjerno, suprotnom stranom autoputa.

Na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

 

Zbog radova na asfaltiranju, danas od 07:30 do 19 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Jezero-Šipovo.

 

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

 

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

 

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

 

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

 

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

 

Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros nema čekanja.