Velika Kladuša: Mirno u protekla 24 h

v.kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu zdravstvenu zaštitu pružila je za 30 pacijenata. Dežurna doktorica bila je Aida Dedić, dok u KB Bihać nije bilo upućivanja.

Službenici Policijske stanice evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede. Krivičnih djela i slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema sljedećem rasporedu:

od 08:00 do 09:00 sati trafopodručje Trnovi

od 11:00 do 12:00 sati trafopodručje Autoservis

od 12:00 do 13:00 sati trafopodručje Trnovi

Kako jutros informišu iz ViK-a, bez problema u isporuci pitke vode.

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme. Dnevna temperatura zraka od 24 do 30, na jugu do 32 °C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Nakon svježije noći i ugodnijeg prijepodneva, u drugom dijelu dana su kod osjetljivih osoba moguće manje poteškoće i umjerene reakcije poput glavobolje, umora, dekoncentracije, pretežno zbog nešto izraženijeg osjeta sparine i relativno visokih temperatura zraka. Poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.