Velika Kladuša: Opozicija održala konferenciju za medije, pokrenuta inicijativa za opoziv načelnika Fikreta Abdića

.
Kako je između ostalog istaknuto ovom prilikom, svi procesi u ovoj lokalnoj samoupravi su zaustavljeni a suradnja između Vijeća i načelnika ne postoji, načelnik Fikret Abdić mjesecima ne dolazi na posao, nema komunikaciju sa građanima, niti doticaj sa njihovim stvarnim problemima...

Opozicioni vijećnici u Općinskom vijeću Velika Kladuša održali su konferenciju za medije tokom koje su se osvrnuli na rad Vijeća i Općine u proteklih šest mjeseci.

 

Kako je istaknuto, svi procesi u ovoj lokalnoj samoupravi su zaustavljeni a suradnja između Vijeća i načelnika ne postoji. Aktuelni načelnik Fikret Abdić mjesecima ne dolazi na posao, nema komunikaciju sa građanima, niti doticaj sa njihovim stvarnim problemima. Nema ni plana i programa rada za naredne četiri godine, što je kao načelnik bio u obavezi dostaviti Vijeću. U aktuelnoj većini, koju čine Laburistička stranka, DNZ i jedan nezavisni vijećnik, postoje određeni problemi što pokazuje usvajanje budžeta Općine a koji nisu usvojeni većinom glasova. Zbog svih problema koji su Veliku Kladušu izolirali od ostatka BiH opozicija je pokrenula inicijativu za opoziv načelnika. 

 

Fuad Sulejmanagić, predsjednik Kluba vijećnika 'NES A-SDA' smatra da je inicijativa opravdana a jedan od osnovnih razloga i motiva jeste, kako navodi, činjenica da načelnik već pet mjeseci ne dolazi na posao i ne radi ono za što je izabran na izborima. Osim vijećnika Sulejmanagića, Amir Purić, predsjednik Kluba vijećnika 'Naše stranke' u Općinskom vijeću Velika Kladuša navodi kako su razgovarali sa svim strankama u Vijeću oko opoziva, osim sa LS-om. Kako kaže, imaju 13 vijećnika koji smatraju da je opoziv jedino rješenje, a tu su još dva vijećnika koji su se pisanim aktom obratili i potvrdili da su i oni za opoziv aktuelnog načelnika.