Velika Kladuša: Panel diskusija povodom obilježavanja Dana mladih

Dan mladih

Asocijacija Srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH), tačnije lokalni tim Velika Kladuša poziva srednjoškolce i mlade ljude u Velikoj Kladuši da nam se pridruže u srijedu, 12.augusta, na PANEL DISKUSIJI povodom obilježavanja Dana mladih. Održat će se u prostorijama  Alternativnog doma kulture, sa početkom u 18:00 sati.

Međunarodni dan mladih obilježava se 12. augusta. Naime, Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1999. godine donijela je rezoluciju o proglašenju Međunarodnog dana mladih, kojeg razne udruge diljem svijeta obilježavaju raznim aktivnostima, a sve u cilju promocije njihovih znanja, vještina i sposobnosti. U našoj zemlji taj datum zapravo je podsjetnik na goruće probleme populacije koja se i sama mora uključiti u provođenje strategije obavezujuće za sve nivoe vlasti u Federaciji. To je i suština poruka predstavnika lokalnih vijeća mladih u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Nadamo se da će ova panel diskusija pomoću u poboljšanju statusa mladih kako u Velikoj Kladuši, tako i šire.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i

nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okupljanje istih na prostoru BiH.

AsuBiH se bavi edukacijom srednjoškolaca, uključivanjem srednjoskolaca u proces donošenja odluka, radi na izmjeni, dopuni i usvajanju zakonskih i političkih rješenja vezanih za srednjoškolce u Bosni i Hercegovini, zastupanjem srednjoškolaca u BiH, kao i saradnjom sa drugim organizacijama i srednjoškolcima u BiH, ali i šire.

Nadamo se da ćete uvidjeti važnost naših aktivnosti i pomoći u njenoj boljoj promociji .