Velika Kladuša: Policijski službenici i vatrogasna jedinica imali po jednu intervenciju

.
Tokom protekla 24h Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je pomoć za 52 pacijenta, od kojih su dva upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu. Dežurni su bili dr. Kasim Selman i dr. Mustafa Hodžić.

Policijski službenici evidentirali su jedno krivično djelo.

 

– Vatrogasna jedinica je, kako saznajemo od dežurnog Dizdarevića, imala jednu intervenciju. Radilo se o gašenju požara koji je zahvatio šumu i njivu u Golubovićima. Intervencija je trajala od 18:30h do 20:10h.

 

– Prema informacijama iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša, bez jedne faze u elektronapajanju je trafopodručje Šumatac 3, izlaz prema Šumatcu 1. Radi se na sanaciji kvara. U ostalim područjima elektronapajanje je stabilno.

 

– Vodosnabdijevanje je uredno, informišu nas iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

– 17. je dan ramazana. Vrijeme iftara u Velikoj Kladuši je u 19:52h.

 

– Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme. Tokom dana u Bosni postepen porast naoblake, što prema kraju dana u istočnim područjima lokalno može usloviti slabu kišu. Dnevna temperatura zraka od 7 do 12, na jugu do 16 °C.

 

– Tmurno vrijeme, uz osjetno niže temperature, povećanu naoblaku i sjeverno strujanje, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati jače poteškoće. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće, te umanjiti aktivnosti. U Hercegovini stabilnije, sunčanije, pri tome vjetrovito i hladnije nego je uobičajeno, što će također stvarati probleme osjetljivim osobama.

 

Stanje na cestama

 

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno suhom kolovozu. Vozače upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

 

Zbog radova u tunelu Crnaja, na putu Konjic-Jablanica, od večeras ponovo kreću noćne obustave saobraćaja u vremenu od 23:30 do 04:30 sati.

 

Na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

 

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žepče-Zenica (Golubinja), Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

 

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

 

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

 

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška. Na GP Velika Kladuša na izlazu vozila se propuštaju kroz dvije kolovozne trake. Na ulazu nema čekanja.

 

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.