Velika Kladuša: Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo 46 pacijenata

.
Bez električne energije je trafopodručje Poljice 2, kao i preduzeće Miral koje se nalazi na tom području. Ekipe „Elektrodistribucije“ danas će raditi na sanaciji kvara. Na ostalom području općine elektronapajanje je stabilno.

Kako su javili iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, isporuka pitke vode je uredna.

 

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu, kažu nam u JKUP „Komunalije“.

 

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 46 pacijenata, dok su dva upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Aida Dedić i Mustafa Hodžić.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

 

 Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. Preporučljivo je u jutarnjim satima posvetiti pažnju odijevanju, obzirom da će i uz porast temperatura, ipak biti hladnije nego je uobičajeno za ovaj period. Danju toplije, uz duže sunčane intervale, povoljno za boravak na otvorenom.

 

 Sedam pacijenata javilo se COVID ambulanti. Nije bilo daljih upućivanja.

 

 Protekla 24h bila su mirna za službenike Policijske stanice Velika Kladuša.

 

Miran period, bez intervencija, imali su i vatrogasci Vatrogasne jedinice Velika Kladuša, rekao nam je dežurni Kapić.

 

Protiče četvrti dan Ramazana. Vrijeme iftara za područje Velike Kladuše je u 19:36h.

 

Stanje na putevima i vremenski bilten za 05. april:

 

 Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na pojedinim dionicama uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog jutarnje magle, a izdvajamo šire područje Visokog. Upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

 

Za danas je planiran početak radova na magistralnom putu Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik). Saobraćaj će se regulisati semaforima, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

 

Više nema obustava saobraćaja zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica, tako da se i tokom noći saobraća naizmjenično, jednom trakom.

 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.