Velika Kladuša: Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 55 pacijenata

servisne informacije
Nove servisne informacije.

 

– Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Grahovića, bilježi jednu intervenciju u protekla 24h. Radilo se o požaru na kući u mjestu Šestanovac, te je pričinjena veća materijalna šteta. intervencija velikokladuških vatrogasaca trajala je od 16.22h do 19.10h.

 – Na području općine Velika Kladuša elektronapajanje je uredno.

– Vodosnabdijevanje je, također, stabilno, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe mirna protekla 24h, odnosno, nema prijavljenih krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira kao ni saobraćajnih nezgoda.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 55 pacijenata, od kojih je jedan upućen na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Aida Dedić i Samra Alibegić.

– Svjetski dan turizma se obilježava 27. septembra na dan kada je 1970. godine usvojen statut Svjetske turističke organizacije (UNWTO). Svjetski dan turizma se širom svijeta obilježava dostupnijim turističkim uslugama, razgledima, koncertima i turističkim ponudama.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 27. septembar:

 -Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, a na pojedinim dionicama uz rijeke i jezera, te ponegdje u višim predjelima, vidljivost je smanjena zbog magle. Upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog izvođenja neophodnih radova danas se obustavlja saobraćaj od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 – Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

 – Slično kao i proteklog dana, uz lošije biometeorološke prilike. Povećana naoblaka i padavine, uz preovladavajuće južno strujanje, kod meteoropata i hroničnih bolesnika će uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, iscrpljenosti, promjene raspoloženja. Poželjno je reducirati aktivnosti.