Velika Kladuša: Pratiti preporuke nadležnih službi

v.kladusa

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Zbog radova na elektronergetskim objektima, bez električne energije od 09.00h do 16.00h danas će biti trafopodručje Nepeke, najavljeno je iz Podružnice “Elektrodistribucije” Bihać. Na ostalom području, elektronapajanje je stabilno.

Kako informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno.

Aktivnosti po pitanju odvoza komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu, kažu nam u JKUP „Komunalije“.

Jednu saobraćajnu nezgodu bez povrijeđenih lica evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. Krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nema prijavljenih.

Kako smo doznali od dežurnog vatrogasca Delanovića, Vatrogasna jedinica nije imala intervencija u protekla 24h.

Hitnoj službi Doma zdravlja za pomoć se javilo 70 pacijenata, a stanje jednog pacijenta zahtijevalo je dalje upućivanje. Dežurni doktori bili su Mustafa Hodžić i Amra Zulić.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 27. juni:

Zbog visokih dnevnih temperatura vozače savjetujemo da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Svim učesnicima u saobraćaju skrećemo pažnju na povećan broj motociklista i biciklista na putevima i apelujemo na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Danas sunčano i vruće. Dnevna temperatura zraka od 32 do 38 °C.

Slično kao u proteklom periodu, nešto ugodnije u jutarnjim satima, potom sparno, uz dodatni porast temperatura zraka. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije, provoditi mjere zaštite od vrućine, pratiti preporuke nadležnih službi, ne izlagati se pretjeranim naporima i maksimalno umanjiti boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana. Mogući su i problemi sa snom, usljed manjka svježine u noći. Opća slika će biti lošija u unutrašnjosti zemlje.