Velika Kladuša: Prekid u isporuci električne energije

.
Na području općine Velika Kladuša, isporuka električne energije je uredna. A, Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnoj jedinici Velika Kladuša prema sljedećem rasporedu:

Danas od 09:00 do 13:00h: RP Hajrat, Kurtići, Donja Slapnica, Farma Donja Slapnica, Vodovod Slapnica, Jablan, Krokinac, Todorovska Slapnica 3, Donja Slapnica 2, Todorovska Slapnica 1, Todorovska Slapnica 2, Todorovska Slapnica 4, Gornja Slapnica, Golubovići 1, 2 i 3, Čuturići, Todorovo 1 i 2, Mrcelji 1 i 2, Čelinja; Maćoša, Vrnogračka Glava, Šestanovac 2, GSM PEHOVO i Vrnogračka Brda; Poljice 2 i SANITEKS (Vrnograč); Drenovac, Glinica Pecka, Farma, Radića Most, Mekanovići i Poljice 1, Glinica, Glinica, Elezovići, Elezovići 2, Elezovići 3, ROHR-KAMIN, Vrnograč Grad, Mešići, Grabovac, Delikatesa, Jaretina, Vrnogračka Platnica, Bosanska Bojna 1, 2 i 3, RP Bosanska Bojna, Grabovičić i Gradina 1.

sutra od 06:30 do 07:00h kratkotrajno isključenje trafopodručja: Zborište 1, 2, 3 i 4, Vodovod Zborište, Stabandža 1 i 2, Gradina 2, Mašinovići, Crvarevac 2, Vodovod Jabukovac, Crvarevac 1, Čaglica 1, 2, Tunjevac, Ponjevići.

Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno.

 

60 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja, a jedan je upućen na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Mustafa Hodžić i Amra Zulić.

 

 Jedno krivično djelo i jednu saobraćajnu nezgodu evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. U saobraćajnoj nezgodi nije bilo povrijeđenih lica. Javni red i mir nije narušavan.

 

 Prema riječima dežurnog vatrogasca Dizdarevića, protekla 24h bila su mirna za velikokladuške vatrogasce.

 

Stanje na putevima i vremenski bilten za 03. juni:

 

 Prema informaciji iz BIHAMK –a saobraćaj se ovog jutra odvija po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog radova na dionici Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive, svaki dan osim nedjelje i praznika na snazi su dnevne obustave saobraćaja u vremenu od 09 do 12:15 sati, od 13:15 do 15:00 sati i od 17:00 do 19:00 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na alternativne pravce (Tasovčići-Tromeđa-Mostar, Tasovčići-Masline-Buna i Tasovčići- Domanovići-Buna).

 

Zbog deminiranja terena na magistralnom putu Srbljani-Bosanska Krupa (Grmuša) od 08 do 16 sati dolazi do 30-minutnih obustava saobraćaja (15 minuta propuštanje vozila).

 

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

Danas veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti prije podne na području Krajine. U kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuju pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33°C, na jugu do 36°C.

 

Biometeorološke prilike su povoljne, izraženije u dijelu Hercegovine. Duži sunčani intervali pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije, a hronični bolesnici i meteoropati neće imati jačih tegoba. Uz mogućnost poslijepodnevnih pljuskova u Bosni, što bi moglo pokvariti ugođaj, osjet sparine će također biti izraženiji u drugom dijelu dana, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima.

Izvor: