Velika Kladuša: Prekid u isporuci električne energije

.
Isporuka električne energije u proteklom periodu bila je stabilna. A, Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije na području Velike Kladuše u sljedećim terminima i trafopodručjima:

Od 09:00 do 10:00h trafopodručje: Klančine

Od 09:00 do 16:00h trafopodručja: Šiljkovača 1, 2 i 3, Nepeke, Šmrekovac, Trn, Polje 1, Trn 2, Begluk 3, Begluk, Ćejvani i Miral,

Od 09:00 do 16:00h trafopodručja: Brezici, Dubrave 2 i Zagrad 2.

Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je uredno.

 

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu, kažu nam u JKUP „Komunalije“.

 

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Javni red i mir nije narušavan. Nema prijavljenih krivičnih djela.

 

Velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija u protekla 24h, rekao nam je dežurni Grahović.

 

 Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 38 pacijenata, a jedan je upućen na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Mustafa Hodžić i Amra Zulić.

Danas u 9:00h otvara se nova dm prodavnica u Velikoj Kladuši na adresi 1. maja bb. Tim povodom pripremili su i nagradnu igru za slušatelje Radija Velika Kladuša. Igramo se danas oko 10.10h. Budite s nama i možda baš vi osvojite nagradu i zapamtite dan otvaranja dm prodavnice u našem gradu!

 

Stanje na putevima i vremenski bilten za 23. juni 2022. godine

 

 Prema informaciji iz BIHAMK –a, sporije, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Cazin-Velika Kladuša, Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

 

Zbog održavanja vjerske manifestacije „Sveti Ivo“ danas će u vremenu od 10 do 22 sati doći do obustave saobraćaja za teretna vozila na magistralnom putu Jajce-Banja Luke. Za vrijeme obustave saobraćat će se alternativnim pravcima (preko Manjače). Obustava saobraćaja bit će na snazi i sutra (24.06.) od 06 do 16 sati. Obustavlja se i prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnih tereta na području SBK.

 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

Danas se u Bosni očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima, ponegdje praćenih grmljavinom. U Hercegovini pretežno sunčano. Poslije podne umjeren porast naoblake na sjeveru Hercegovini može usloviti lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 27 do 32, na jugu do 35 °C.

 

 Slično kao u proteklom periodu, uz relativno povoljne biometeorološke prilike većim dijelom dana. Nakon svježijih jutarnjih sati, sa porastom temperatura i nešto izraženijim osjetom sparine poslije podne, kod osjetljivih osoba su moguće pojačane tegobe, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Također, usljed visokih vrijednosti UV indeksa poželjno je izbjegavati duže boravke na suncu.