Velika Kladuša: Prekidi u isporuci električne energije, dvije saobraćajne nesreće

.
Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas i sutra doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema sljedećem rasporedu:

Od 09:00 do 16:00 sati trafopodručja: Bašići, Pilana Bašić, Donja Vidovska 1, 2 i 3, Rašetin Zid, Omeragići, GSM Repetitor Jankovac, Gornja Vidovska, Johovica 1 i 2 i Kudići 3

 

 Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je u proteklom periodu pomoć za 41 pacijenta. Dežurni doktori dr. Amra Zulić i dr. Kasim Selman na dalje liječenje u KB Bihać uputili su jednog pacijenta.

 

 U COVID ambulantu javilo se dvoje pacijenata, bez daljih upućivanja.

 

 Službenici Policijske stanice u protekla 24h evidentirali su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Krvičnih djela nije bilo.

 

 Prema riječima dežurnog Okanovića, vatrogasci su tokom jučerašnjeg dana imali jednu intervenciju i to u Dolovima, gdje je došlo do zapaljenja šume. Intervencija je trajala od 12:17 do 14:30h.

 

 Prema informacijama iz nadležnih službi, bez problema u isporuci pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine i dalje na graničnim prelazima: Maljevac – Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanska Kostajnica i Gradina. Nakon praznika, gužve na GP Maljevac nisu se smirile ni ovog jutra gdje su također duga čekanja na izlazu. Prelaz se u ovim jutarnjim satima odvija u dvije trake. Sretnu i sigurnu vožnju želi vam RVK-a.

 

 Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se u Bosni očekuje slaba kiša. Prema kraju dana i tokom noći padavine u većini područja. Dnevna temperatura zraka od 7 do 12, na jugu zemlje do 16 °C.

 

 Tmurno vrijeme, praćeno slabijim padavinama, uzrokovaće jače tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Izraženiji osjet hladnoće, usljed nižih temperatura i sjevernog strujanja, negativno će djelovati na osobe sa kardiovaskularnim problemima, astmatičare i reumatičare. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i reducirati aktivnosti.