Velika Kladuša: Preko 50 pacijenata u hitnoj službi i jedno krivično djelo

,

Zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša u proteklom periodu potražio je 51 pacijent. Dežurni su bili dr. Abdullah Fazlić, dr. Samra Alibegić i dr. Adnan Kajtazović koji su na dalje liječenje uputili jednog pacijenta.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedno krivično djelo. Saobraćajnih nezgoda i slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do kratkotrajnih prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema sljedećem rasporedu:

  • od 09:00 do 10:00 sati trafopodručje Vrnograč Grad izlaz Bašinovac
  • od 11:00 do 12:00 sati trafopodručje Todorovo 2 izlaz prema Tabakovićima
  • od 12:00 do 13:00 sati trafopodručje Bašići izlaz prema Glavici
  • od 13:30 do 15:30 sati trafopodručje Zagrad 1 izlaz prema „Kasimu Kusturoviću“
  • od 15:00 do 16:00 sati trafopodručje Miljkovići izlaz prema Hukića Brdu

Prema jutros dostupnim informacijama iz nadležnih preduzeća, bez problema u isporuci pitke vode, dok sve poslovne aktivnosti Komunalija teku prema planu.

U organizaciji stručne savjetodavne službe Općine Velika Kladuša i stručne službe JKUP „Komunalije“ Velika Kladuša danas će biti održana stručna prezentacija novih sorti kukuruza francuskog proizvođača LIDEA. Prezentacija će biti održana danas u maloj sali Gradske Sportske dvorane s početkom u 12:00 sati. Pozivaju se poljoprivredni proizvođači, a posebno proizvođači kukuruza, kao i vlasnici poljoprivrednih apoteka i distributeri sjemena koji će se upoznati sa komercijalnim uslovima poslovne saradnje sa ovom kućom koja se prvi put predstavlja na našem području.

S namjerom podizanja svijesti javnosti i boljeg razumijevanja poteškoća s kojima se susreću djeca oboljela od raka i njihove porodice, Međunarodna konfederacija organizacija roditelja djece oboljele od raka (ICCCPO) i njezine članice, 15. februar proglasile su Međunarodnim danom djece oboljele od malignih bolesti. Simbol borbe protiv raka među djecom je zlatna traka, kojom se želi ukazati koliko je dragocjen dječiji život, te nas podsjetiti na hrabre mališane koji se svakodnevno bore protiv malignih bolesti.

Prema prikupljenim podacima iz BIHAMK-a, jutros se na većini puteva u našoj zemlji saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu. Slabija magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u centralnim i istočnim krajevima Bosne i Hercegovine, ali nema bitniji utjecaj na odvijanje saobraćaja. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčno vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima, po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslije podne u Bosni umjeren porast oblačnosti. Dnevna temperatura od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni.

Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Moguće je nešto duže zadržavanje magle i niske naoblake u centralnoj i istočnoj Bosni, što neće bitnije remetiti opću sliku. Tokom jutra preporučljivo je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju, u nastavku dana temperature će porasti i biće ugodnije, prikladno za boravak na otvorenom.