Velika Kladuša: Preko 80 pacijenata u Hitnoj službi Doma zdravlja

.

Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas slave najradosniji hrišćanski praznik Božić. Svim pravoslavnim vjernicima želimo sretan Božić, da ga provedu u ljubavi, zdravlju i sreći u krugu svojih najbližih…

Hitna pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 82 pacijenata, od kojih je jedno upućeno na dalje liječenje u KB Bihać. Dežurni su bili dr. Samra Alibegić i dr. Mustafa Hodžić.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša i velikokladuški vatrogasci bilježe nešto mirniji period, dok nas iz Elektrodistribucije obaviještavaju da je isporuka električne energije stabilna.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila. Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Također, mole i sve ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise. Povodom pravoslavnog Božića, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom u Bosni, a na planinama sa susnježicom ili snijegom. U Hercegovini lokalno slaba kiša u jutarnjim satima. Prema kraju dana u Krajini se očekuje prelazak kiše u susnježicu ili snijeg, a tokom noći postepeno i u ostatku Bosne. Dnevna temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 15 °C.

Biometeorološka prognoza je loša. Promjena vremena praćena padavinama postepeno će zahvatiti cijelu Bosnu i Hercegovinu, te uzrokovati jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Opća slika dodatno će se pogoršati sa poslijepodnevnim i noćnim satima, obzirom da će, nakon neuobičajeno toplog perioda, doći do osjetnog pada temperatura koje će biti prikladnije ovom dijelu godine. Poželjno je reducirati aktivnosti i posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura prilikom boravka na otvorenom.