Velika Kladuša: Protekla 24 sata su bila burna za policijske službenike

sa

Protekla 24h, prema riječima dežurnog Okanovića, bila su mirna za velikokladuške vatrogasce.

– U protekla 24h desile su se tri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Policijskoj stanici prijavljeno je i jedno narušavanje javnog reda i mira.

– 41 pacijent je zatražio pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Dva pacijenta su upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić i Arnela Čokić.

– Isporuka električne energije je uredna. Za danas nema najavljenih prekida u isporuci.

– Vodosnabdijevanje je stabilno, kazali su nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o.

– Obavijest JKUP „Komunalije“:

Povodom obilježavanja nadolazećeg praznika Ramazanskog bajrama

Služba odvoza i deponovanja komunalnog otpada JKUP „Komunalije“ neće raditi u petak, 21. aprila. Odvoz za relacije koje su po rasporedu predviđene u dan praznika predviđen je idućeg petka;

Gradska pijaca u Trnovima u subotu i nedjelju radi po ustaljenom rasporedu.

– Vrijeme iftara ovog posljednjeg dana ramazana je u 19.54h.

– Međunarodni dan zaštite od buke, koji se obilježava 20. aprila, ima za cilj upozoriti na važnost svakodnevne zaštite od buke kako bi se očuvalo zdravlje ljudi. Buka je faktor koji može imati štetne posljedice po javno zdravlje. Na čovjeka djeluje direktno i indirektno, izazivajući umor i smanjenje radne sposobnosti, ometa sporazumijevanje, koncentraciju, odmor i san.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 20. april:

– U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila u blizini gradskih centara. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Zbog učestalih odrona skrećemo pažnju na puteve: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Buna-Masline, Banja Luka-Teslić, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

– Danas se u većem dijelu naše zemlje očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom su mogući u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Dnevna temperatura od 12 do 18, na jugu do 20 °C.

– Biometeorološka prognoza je povoljna. Duži sunčani intervali pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije, a hronični bolesnici i meteoropate neće imati jačih tegoba. Nakon prohladnog jutra, kada je poželjno nešto više opreza prilikom boravka na otvorenom, tokom dana će sa porastom temperature opća slika biti ljepša. Savjetujemo Vam da se odjenete slojevito, kako bi se, po potrebi, raskomotili. Lokalni pljuskovi mogli bi u poslijepodnevnim satima povremeno kvariti ugođaj.