Velika Kladuša: Protekla 24 sata su bila mirnija nego inače za policiju i vatrogasce

sa

Zdravstvenu pomoć u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša u proteklom periodu potražilo je 38 pacijenata. Dežurni doktori bili su Aida Dedić i Abdullah Fazlić. Na dalje liječenje u KB Bihać upućeno je petero pacijenata.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša kao i velikokladuški vatrogasci bilježe nešto mirniji period.

– Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila je građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema sljedećem rasporedu:

Povremeno isključenje u trajanju od oko 45 minuta u periodu od 08:30-16:00 sati za trafopodručja: Grad 1, Robna kuća, Stari Grad, Zagrad 1, Šabića Put, Joše, Joše 2, Gimnazija, Brezici, Dubrave 2, Zagrad 2, Zanatski Centar, Saniteks 1 i 2, Osnovna Škola, Obdanište, Novo Naselje, Novo Naselje 2 i Niz.

– Kako nas jutros informišu iz nadležnih preduzeća, ovog jutra bez problema u isporuci pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

– Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, a iz BIHAMK-a skreću pažnju na učestale odrone. Na pojedinim dionicama vidljivost je smanjena zbog jutarnje magle. Vozačima savjetuju da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

– Danas pretežno oblačno prije podne. U poslijepodnevnim satima smanjenje oblačnosti u Bosni. Slaba kiša ili lokalni pljusak se očekuju uglavnom na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima u centralnim područjima rijetko može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C.

– Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti. Povremene, slabije padavine, uglavnom će lošije djelovati na raspoloženje većine populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba će se ogledati kroz slabije izraženu glavobolju, umor, dekoncentraciju. Opća slika će, usljed stabilnijeg vremena, biti ljepša u istočnim i sjeveroistočnim dijelovima Bosne.

– Širom Evrope danas se obilježava 9. maj kao Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, u znak sjećanja na završetak Drugog svjetskog rata u Evropi 1945. godine i početak stvaranja Evropske unije (EU), pet godina kasnije. Bosna i Hercegovina će, kao zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, nizom događaja u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Brčkom, Travniku i Jajcu, prvi put obilježiti Dan Evrope.