Velika Kladuša: Službenici policije evidentirali jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu

Policijska postaja VK

51 pacijent zatražio je medicinsku pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša tokom protekla 24h. Dežurni doktori Kasim Selman i Ševal Mešanović nisu upućivali pacijente na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

Elektronapajanje je stabilno, saznajemo u Poslovnici Elektrodistribucije Velika Kladuša.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Dizdarevića, nije imala intervencija.

Humanitarni turnir “Za Anela” u organizaciji „Ekipe sa termina“ održat će se danas od 15.00h do 20.00h u Sportskom centru Midž Hit u Polju. Svi oni koji žele da učestvuju, a prije svega da pomognu, moći će svoje dobrovoljne priloge dati za vrijeme trajanja turnira. Sav prihod s turnira biće uplaćen za liječenje našeg teško oboljelog sugrađanina Anela Šahinovića.

 

Image
Foto: Rvk

Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne razvedravanje u Krajini, a poslije podne i u ostatku zemlje. U Hercegovini pretežno sunčano. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguć slab snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 4, a dnevna od 2 do 8, na sjeveru, sjeverozapadu i jugu zemlje do 11 °C.

Biometeorološka prognoza relativno je povoljna. Stabilnije vrijeme, uz povremene sunčane intervale i blagi porast temperatura sredinom dana, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih i djece, ne trebaju se izlagati pretjeranim aktivnostima. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od hladnoće, naročito tokom jutra. Opšta slika će, usljed povremenih padavina, biti lošija na istoku zemlje, sa odmicanjem dana i ovdje će se biometeorološke prilike popraviti.

Zbog niskih temperatura ovoga jutra vozače upozoravamo na moguću poledicu. Posebno izdvajamo dionice u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na putevima u planinskim predjelima mogući su nailasci na raskvašen snijeg. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros nema čekanja.