Velika Kladuša: Službenici Policijske stanice evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu

sa

U proteklom periodu pomoć u Zdravstvenoj službi Hitne pomoći Doma zdravlja Velika Kladuša, potražila su 24 pacijenta. Dežurne doktorice Ajla Husić i Amra Zulić na dalje liječenje u KB Bihać uputili su 5 pacijenata.

 

 Službenici Policijske stanice evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela i slučajeva narušavanja nije bilo.

 

 Miran period je iza vatrogasaca koji nisu imali intervencija.

 

 Kako informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, ovog jutra bez problema u isporuci električne energije.

 U nižim predjelima saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Jak vjetar na pojedinim dionicama u planinskim predjelima stvara snježne nanose. I ovog jutra savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uslovima i stanju na putevima uz napomenu vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. U Hercegovini jutro umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. Dnevna temperatura zraka od -2 do 2, na jugu zemlje od 3 do 9 °C.

 Biometeorološka prognoza je loša. Hladno vrijeme i povremene padavine, kod većine hroničnih bolesnika uzrokovaće jačanje tegoba. Osobe sa ishemijskim bolestima i astmatičari trebali bi maksimalno reducirati kretanje u jutarnjim satima. Dodatni problem moglo bi predstavljati zagađenje zraka. Poželjno je toplije dijelove dana provesti van urbanih sredina, vodeći računa o primjerenoj zaštiti od niskih temperatura.

Zemlje članice EU-a obilježavaju danas Evropski dan zaštite ličnih podataka kojim se ističe važnost zaštite privatnosti građana, a najviše njihovih ličnih podataka. Kupovina na internetu, putovanja i kreditne kartice neki su od segmenata svakodnevnog života u kojima je zaštita ličnih podataka neophodna. Razmjena tih podataka treba se odvijati u skladu sa zakonima kako bi se osigurala njihova zaštita.