Velika Kladuša: Tri saobraćajne nesreće, pet požara u protekla 24 sata

.
Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 36 pacijenata. Dežurni doktori dr. Kasim Selman i dr. Aida Dedić na dalje liječenje u KB Bihać uputili su jednog pacijenta.

U COVID ambulantu javilo se 7 pacijenata, bez daljih upućivanja.

 

 Službenici Policijske stanice zabilježili su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela nije bilo.

 

Velikokladuški vatrogasci, prema riječima dežurnog Grahovića, jučer su imali pet intervencija u kojima se pretežno radilo o šumskim požarima Okrugljak – Stabandža, Todorovska Slapnica i Bosanska Bojna. Najduža intervencija trajala je u još jednom šumskom požaru u Stabandži od 17:40 do 23:20h. Pored šumskih požara, u domaćinstvu u ulici Hamdije Pozderca izvršena je još jedna intervencija.

 

 Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema sljedećem rasporedu:

 

>>> od 10:00 do 11:30 sati trafopodručje: Kudići 1

 

– Ovog jutra bez problema u isporuci pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

 

 Danas u Bosni i Hercegovini sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

 

 Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Prvi dio dana svježiji i ugodniji, dok će poslijepodnevni sati proteći uz neuobičajeno visoke temperature i nešto izraženiji osjet sparine, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti.

 

Narcisi su simbol dolaska proljeća, novog života i nade te su postali i simbol dana čije je obilježavanje namijenjeno jačanju svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke i pružanju podrške svim onim ženama koje su od istog već oboljele. Na tragu toga, Udruženje „Sutra je novi dan“ Velika Kladuša danas će na Trgu mladih u Velikoj Kladuši obilježiti Dan narcisa u periodu od 10:00 do 15:00h. Uz podjelu narcisa i brošura o prevenciji karcinoma dojke, bit će organizirana i prodaja knjiga „Kladuške heroine“, radova dekupaž tehnike članica Udruženja, kao i slanih i slatkih jela, a s ciljem prikupljanja sredstava za rad Udruženja koje je proteklu godinu bilo fokusirano na kolačijade za liječenje naših sugrađana. Također, Udruženje „Sutra je novi dan“ bit će danas domaćin promocije knjige „Lirik“ Alme Taletović iz Bužima u holu osnovne škole „25. novembar s početkom u 19:30h.