Velika Kladuša: Tri saobraćajne nesreće, prekidi u isporuci električne energije

.
Na području velikokladuške općine isporuka električne energije je stabilna. Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas će doći do prekida u isporuci električne energije u TP Zagrad 2 od 09 do 16 sati, te u TP Šabića Put od 9 do 10:30 sati.

Po planu se ovog jutra odvijaju isporuka pitke vode i odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

 

Tri saobraćajne nezgode evidentirala je velikokladuška Policijska stanica u protekla 24 sata.

 

 U prethodna 24 sata Vatrogasna jedinica Velika Kladuša nije intervenisala, saznajemo od dežurnog vatrogasca Miljkovića.

 

 55 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe velikokladuškog Doma zdravlja. Dežurni doktori bili su Amra Zulić i Indira Bukvarević. Nije bilo upućivanja pacijenata u Kantonalnu bolnicu Bihać.

 

 Prema informacijama iz BIHAMK-a, prohodnost većine putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros je dobra, a frekvencija saobraćaja je umjerenog inteziteta. I za danas su najavljene visoke temperature, pa molimo sve vozače da tokom dužih vožnji prave češće pauze. Budite maksimalno oprezni, izbjegavajte rizična preticanja i na vrijeme se informišite o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima. Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) danas od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati doći će do obustave saobraćaja. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. Na graničnom prelazu Maljevac  Velika Kladuša zadržavanja su do 20 minuta na izlazu iz BiH, dok na ulazu nema gužve. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

 

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom, se očekuju u centralnim, istočnim, jugoistočnim područjima Bosne i mjestimično u Hercegovini. Dnevna temperatura od 34 do 40 °C.

 

 Prijepodnevni sati će biti ugodniji. U nastavku dana poželjno je umanjiti aktivnosti, obzirom da će biti vruće, uz pojačan osjet sparine. Neophodno je maksimalno posvetiti pažnju zaštiti od visokih temperatura i UV zračenja. Manjak svježine u noći i nemogućnost odmora, mogli bi također uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima.