Velika Kladuša: Tri saobraćajne nezgode i jedno narušavanje javnog reda i mira

.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

  • od 09:00 do 10:00h trafopodručja: Mala Kladuša Dom izlaz prema Bazenu, Trnovi 4 izlaz prema Trnovima 2
  • od 11:00 do 12:00h trafopodručja: Drenovac, Hresna prema Ponikvama,
  • od 13:00 do 14:00h trafopodručja: Hajrat izlaz prema Saračevićima,
  • od 14:30 do 15:30h trafopodručja: Elezovići prema Mostovima.

Ostalo područje općine uredno je snabdjeveno električnom energijom.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je pomoć za 59 pacijenata. Dežurni doktori bili su Abdullah Fazlić, Samra Alibegić i Arnela Čokić koji su na dalje liječenje uputili jednog pacijenta.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h zabilježili su jedno krivično djelo. Prijavljeno je i jedno narušavanje javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode. U jednoj od nezgoda jedno lice je lakše povrijeđeno.

Kladuški vatrogasci bilježe dva izlaska na teren. Kako nas je informisao dežurni Grahović, tokom jučerašnjeg dana intervenisali su na požaru koji je zahvatio šumu Alatušu (od 14.33h do 15.05h). U večernjim satima intervenisali su na požaru koji je zahvatio njivu u Šiljkovači. Ova intervencija je trajala od 22.00h do 22.45h.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar, ovoga jutra se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone. Slabija magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama Banovići-Živinice-Dubrave i Zenica-Jošanica. Apelujemo na vozače da brzinu vozila prilagode uslovima na putu, uz obavezno poštivanje saobraćajnih propisa.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Danas pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana ili tokom noći u Hercegovini lokalno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Poslije podne i tokom noći povremeno jaki udari juga. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, a dnevna od 9 do 14 °C.

Opća slika je povoljna. U Bosni stabilnije i uz povećanu naoblaku, što bi kod meteoropata moglo usloviti blažu glavobolju i nešto lošije raspoloženje. Hronični bolesnici ne bi trebali imati jačih tegoba. Poželjno je biti malo oprezniji tokom prohladnih jutarnjih sati. U Hercegovini ugodno većim dijelom dana, poslije podne i tokom noći južina, što bi moglo uzrokovati probleme osjetljivim osobama. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.