Velika Kladuša: Tri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede

.

Našim slušaocima i svim građanima islamske vjere u zemlji i dijaspori želimo sretne dane Kurban bajrama. Neka bajramski dani ispune vaše domove veseljem, vaša srca dobrotom i vaše živote srećom i bereketom. Bajram Šerif Mubarek Olsun 

 Kolektiv Radija Velika Kladuša

 Hitna služba DZ Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je pomoć za 51 pacijenta. Dežurni doktori Ahmed Daš i Abdullah Fazlić na dalje liječenje u KB Bihać uputili su dvoje pacijenata.

 Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su tri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

 Velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija.

  Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Tokom noći, sa srijede na četvrtak jače naoblačenje sa sjeverozapada u Bosni će usloviti kišu i pljuskove. Tokom dana, padavine u cijeloj zemlji osim na krajnjem jugu. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu zemlje do 29 stepeni.

 Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Pogoršanje praćeno padavinama loše će djelovati na raspoloženje većine ljudi, a kratkotrajna nagla promjena i osjetno niže temperature zraka iziskuju više opreza, naročito kod hroničnih bolesnika. Poželjno je umanjiti aktivnosti. Pri tome će osvježenje i umanjen osjet sparine, djelimično ublažiti negativne efekte lošijeg vremena. Sa noćnim satima, opća slika postepeno će se popravljati. Na krajnjem jugu ugodnije, bez padavina.

 

Foto:Arhiv