Velika Kladuša: Tri saobraćajne nezgode u protekla 24 sata

sa

Tri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo teže a dva lica lakše povrede evidentirane su u protekla 24h. Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 52 pacijenta. Dežurne su bile doktorice Samra Alibegić i Ajla Husić. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

 Prema riječima dežurnog Kapića, Vatrogasna jedinica nije imala intervencija u protekla 24h.

 Bez električne energije su četiri kuće u trafopodručju Šiljkovača 2. Na ostalom području, isporuka električne energije je stabilna.

Najave sportskih dešavanja prvog dana vikenda:

 U 3. kolu Kantonalne lige, članice ŽOK-a „Velika Kladuša“ danas igraju prvu prvenstvenu domaću utakmicu. U Gradsku sportsku dvoranu stiže ŽOK Cazin, a susret počinje u 10:30h. Dođite i svojom podrškom pomozite odbojkašicama iz Velike Kladuše u prvoj domaćoj utakmici ove sezone. Ulaz je slobodan.

Danas prve utakmice „Malonogometne lige radnika 2022“

 I ove godine radnici firmi iz Velike Kladuše uživat će u tradicionalnoj sportskoj manifestaciji „Malonogometna liga radnika 2022“. Učešće u ovogodišnjoj ligi radnika uzelo je 9 ekipa, raspoređenih u dvije grupe, a takmičarski program počinje danas od 17:00h. Organizator lige je JKUP „Komunalije“, a delegat takmičenja i svih utakmica Kasim Karajić Kama. Medijski pokrovitelj ovogodišnjeg takmičenja je Radio Velika Kladuša.

SUBOTA, 05.11.2022.godine

17:00  ELEKTRODISTRIBUCIJA – KOMUNALIJE

17:30  JKP VIK  – REGENERACIJA

18:00  STOLARIJA KENDIĆ – LIMOTEHNA

18:30  AMEL ŠEH – ELEKTRODISTRIBUCIJA

19:00  MIDŽ HIT – REGENERACIJA

19:30  LIMOTEHNA – JKP VIK

20:00  AMEL ŠEH – KOMUNALIJE

20:30  MIDŽ HIT – STOLARIJA KENDIĆ

 Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno mokrom kolovozu. Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

 U Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Lokalno će biti i obilnijih padavina. Na vrhovima planina će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne vjetar južnog i jugoistočnog smjera, a u dugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Temperatura zraka većinom će se kretati između 7 i 13°C, a na jugu zemlje od 12 do 18°C.

 Biometeorološke prilike su nepovoljne u cijeloj zemlji. Padavine i niže temperature, uz veći sadržaj vlage u zraku i pojačan osjet hladnoće, uzrokovaće probleme hroničnim bolesnicima, ponajviše osobama sa plućnim i kardiovaskularnim problemima. Tmurno vrijeme, također će loše djelovati i na raspoloženje većine populacije. Neophodno je povesti računa o prikladnom odijevanju, umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom.