Velika Kladuša: Troje pacijenata upućeno u KB Bihać

velika kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu potražilo je 67 pacijenata. Dežurne doktorice Aida Dedić i Indira Bukvarević na dalje liječenje u KB Bihać uputile su troje pacijenata.

Službenici Policijske stanice evidentirali su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo teže tjelesne povrede.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas će doći do prekida u isporuci električne energije u periodu od 09:00 do 16:00h za građane koji se napajaju sa trafopodručja Vejinac 3.

JKP „ViK“ doo Velika Kladuša danas i narednih dana vršit će čišćenje rigola i slivnika u ulici Ive Marinkovića. Planirani radovi odvijat će se u vremenskom periodu od 08:00 do 15:00h.

Program manifestacije „Kladuško ljeto 2022“ večeras od 20:00h na radost malih i velikih ljubitelja pozorišta donosi još jednu predstavu za djecu „Pričaonica tete Brbljice“, a djeca će se moći zabaviti uz animatore na „Face paintingu“ – maštovitom oslikavanju lica.

Zbog sanacionih radova, kako informiše BIHAMK, danas i sutra (19. i 20.07.) od 07:00 do 19:00h sati vozila će saobraćati usporeno, jednom trakom, na magistralnom putu M-4.2 Skokovi-Srbljani, kroz naselje Ćoralići. Također, sporije, zbog radova, saobraća se i na putnom pravcu Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko).

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

Jutarnji i prijepodnevni sati će biti ugodniji, izraženije u unutrašnjosti zemlje, dok bi u drugom dijelu dana, usljed porasta temperatura i mjestimično sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije, ne pretjerivati sa aktivnostima, te izbjegavati duži boravak na suncu uz provođenje mjera zaštite od vrućine. Preporučljivo je planirane aktivnosti obavljati u periodu sa više svježine, laganije se odijevati, konzumirati dovoljno tečnosti i postupati u skladu sa preporukama nadležnih službi.