Velika Kladuša: U jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći jedno lice je teže povrijeđeno

sa

Jedno lice teže je povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi koja se desila na području Velike Kladuše. Policijskoj stanici prijavljeno je i jedno narušavanje javnog reda i mira.

 Protekla 24h, prema riječima dežurnog Okanovića, bila su mirna za velikokladuške vatrogasce.

 45 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Tri pacijenta su upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurni su bili doktori Ajla Husić i Abdulah Fazlić.

Isporuka električne energije je uredna. Za danas nema najavljenih prekida u isporuci.

 Vodosnabdijevanje je stabilno, kazali su nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o.

 Vrijeme iftara za područje Velike Kladuše ovog 27. dana mjeseca ramazana je u 19.52h.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

 Mokar ili vlažan kolovoz, kao i mjestimično smanjena vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti, karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen na regionalnom putu od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje, a vozila preusmjerena na obilaznicu. Zatvoren je i most na ulazu u Nemilu, a vozači mogu koristiti raskrsnicu u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

 Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Dnevna temperatura od 10 do 16 stepeni.

 Uz oblačno vrijeme, svježije jutro i umjereni porast temperatura zraka u nastavku dana, preovladavaće relativno povoljne biometeorološke prilike. Hronični bolesnici i meteoropati ne bi trebali imati jačih tegoba. Mjestimični pljuskovi mogli bi povremeno kvariti ugođaj. Od meteopatskih reakcija moguće su, u blažem obliku, glavobolja, promjene raspoloženja, dekoncentracija.