Velika Kladuša: U protekla 24 sata desile se dvije saobraćajke

sa

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je pomoć za 60 pacijenata. Dežurni doktori bili su Aida Dedić i Abdullah Fazlić. Upućivanja na dalje liječenje u KB Bihać nije bilo.

 Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedno krivično djelo i dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. Slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

 Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

 Kako jutros informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, trenutno bez električne energije je oko 20 domaćinstava koja se napajaju sa trafopodručja Podzvizd 3 prema Kosi.

 Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 09:00 do 12:00 sati trafopodručje Elezovići,

od 13:00 do 14:00 sati trafopodručje: Todorovo 1

 Iz ViK-a obavještavaju da se isporuka pitke vode odvija bez problema. Održavanje gradske čistoće obavlja se prema planu, dok iz JKUP „Komunalije“ obavještavaju korisnike svojih usluga da će komunalni otpad, koji ne bude pokupljen u jutarnjim, biti odvezen u popodnevnim satima.

Dvanaesti je dan mjeseca Ramazana. Vrijeme iftara za područje Velike Kladuše je u 19:34h.

Prema prikupljenim podacima iz BIHAMK-a, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. Ponegdje u višim planinskim predjelima počeo je i snijeg padati. Meteorolozi su za narednih nekoliko dana najavili zahlađenje sa padavinama (snijeg u višim planinskim predjelima), pa se vozači mole da iako zimska oprema više nije zakonska obaveza, da još uvijek ne mijenjaju zimske gume. Promet putničkih vozila na većini graničnih prelaza jutros protiče uz kraća zadržavanja, kakva je situacija i na GP Maljevac – Velika Kladuša kada je u pitanju izlaz iz naše zemlje. Vozite maksimalno oprezno i držite odstojanje između vozila.

– Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša ili sunježica, a u višim područjima snijeg. U noći na utorak i u nizinama će padati snijeg. U većem dijelu Hercegovine sunčano prije podne, naoblačenje se očekuje u poslijepodnevnim satima. Pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom, na sjeveru Hercegovine. Temperatura zraka većinom između 2 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 16°C.

– Nestabilne vremenske prilike, padavine i značajniji pad temperature, kod većine populacije djelovaće loše na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima i meteoropatima uzrokovaće izraženije tegobe. Također, osjet hladnoće će se pojačati, usljed većeg sadržaja vlage u zraku, te konstantnog sjevernog strujanja. Poželjno je biti oprezniji, prikladno se odjenuti i umanjiti aktivnosti.