Velika Kladuša: U protekla 24 sata došlo do jednog krivičnog djela

sa

–Elektronapajanje je stabilno, a za danas od 09 do 14.00h najavljen je prekid u elektronapajanju za trafopodručje Tuk 2. Radi se o planskim radovima na elektroenergetskim objektima najavljenim iz Podružnice “Elektrodistribucija” Bihać.

 Prema evidenciji službenika Policijske stanice Velika Kladuša, na području općine evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

 Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć se obratilo 47 pacijenata. Dva su upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Dežurni su bili dr. Aida Dedić i dr. Abdulah Fazlić.

 Vodonapajanje je uredno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 Kladuški vatrogasci nisu imali intervencija, saznajemo od dežurnog vatrogasca Okanovića.

 S obzirom na veliki broj donacija namijenjenih stradalima u zemljotresima u Turskoj i Siriji, koje pristižu u prostorije Crvenog križa Velika Kladuša, zbog nedostatka prostora doniranu robu trebaju premjestiti u gradsku dvoranu. Ukoliko neko želi i može pomoći u utovaru i istovaru robe, može se danas u 9.00h javiti u prostorije Crvenog križa. Ujedno, Crveni križ je uputio obavijest za javnost u kojoj naglašava da je period prikupljanja pomoći skraćen, sa 17. na 15. februar.

 Danas je Valentinovo, dan koji se obilježava kao Dan zaljubljenih. Za mnoge je to vrijeme za posebne zajedničke trenutke, ljubavne izjave i razmjenu poklona.

 Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magle ili niska oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini na momente i pojačan. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 4, a dnevna od 4 do 10, na jugu zemlje do 14 stepeni.

 Stabilizacija vremenskih prilika povoljno će djelovati na većinu ljudi, a hronični bolesnici i meteoropate osjetiće olakšanje. Temperature će u jutarnjim satima biti niske, na što bi, uz mjestimičnu pojavu magle u dijelu Bosne, trebalo obratiti pažnju, biti oprezniji i prilikom boravka na otvorenom prikladno se odjenuti. U nastavku dana ugodnije i toplije. Na jugu i jugozapadu uz više temperature i sunčanije vrijeme većim dijelom dana.

Stanje na cestama

U jutarnjim satima zbog niske temperature upozoravamo na mjestimičnu poledicu na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Tokom dana, usljed porasta temperature, učestali su odroni, a izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Velika Kladuša-Bužim, Jajce-Banja Luka, Turbe-Karanovac, Mostar-Polog, Žitomislići-Doljani i Sarajevo-Foča.

Za danas je od 09 do 15 sati, zbog izvođenja neophodnih radova, najavljena obustava saobraćaja na ulazu u Olovo (iz smjera Zavidovića). Za vrijeme obustave vozila će se usmjeravati obilaznicom.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Sarajevo-Pale (tunel Čeljigovići), Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela) i Mostar-Stolac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros nema čekanja.