Velika Kladuša - U protekla 24 sata došlo do narušavanja javnog reda i mira

sa

Vodosnabdijevanje je uredno, a iz JKP „Vodovod i Kanalizacija” d.o.o. Velika Kladuša upućuju apel vlasnicima privatnih objekata i upraviteljima u stambeno-poslovnim objektima da su dužni u zimskim uslovima zaštititi od smrzavanja vodovodnu instalaciju, vodomjer i ostale uređaje koji se nalaze u vodomjernom oknu.

 Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije domaćinstvima u trafopodručjima: RP Drmaljevo, Duranovići, Mekote, Hukića brdo, Miljkovići, Mekote 2 i Urga u terminu od 12:00 do 13:00h.

 Jedno narušavanje javnog reda i mira zavedeno je u biltenu Policijske stanice Velika Kladuša. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

 Kako saznajemo od dežurnog vatrogasca Okanovića, Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 45 pacijenata. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Samra Alibegić i Arnela Čokić.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 15. decembar

  Zbog nižih temperatura u planinskim predjelima skrećemo pažnju na moguću poledicu. Vozače upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na magistralnom putu Šuica-Livno, preko prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

 Danas u našoj zemlji jutro umjereno ili pretežno oblačno, uz postepeno naoblačenje. Kiša se očekuje tokom noći. Vjetar slab na sjeveru Bosne sjevereoistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. U kasnim večernjim satima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jak južni i jugoistočni vjetar. Dnevna temperatura od 7 do 13, na jugu do 16 °C.

Nastavlja se razdoblje lošijih biometeoroloških prilika, uzrokovanih povremenim padavinama i tmurnim vremenom. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi se suzdržati od pretjeranih aktivnosti. U drugom dijelu dana opća slika na jugu i jugoistoku neznatno će se pogoršati.