Velika Kladuša: U protekla 24 sata došlo do narušavanja javnog reda i mira i čak dvije saobraćajke

sa
Hladno vrijeme uzrokovaće probleme većini populacije

Isporuka električne energije je uredna. A, Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 10:00 do 11:00h trafopodručje Šestanovac 2 te

od 12:30 do 13:30h trafopodručje Trn.

– Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno, prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“. Iz ovog preduzeća apeluju da, zbog niskih temperatura zraka, zaštitite svoje vodomjere, ukoliko to niste uradili dosad.

– Vatrogasci su jučer intervenisali u dva navrata, u oba slučaja gasili su zapaljeni kontejner na Redžića Ogradama. Prema riječima dežurnog Subašića, intervencije su evidentirane od 18.30h do 18.50h, te od 19.47h do 20.30h.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira te dvije saobraćajne nezgode. U nezgodama nije bilo povrijeđenih lica.

– 35 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja. Doktorice Ajla Husić i Amra Zulić uputile su dva pacijenta na dalje liječenje.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 08. februar:

– Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Zbog mjestimično izražene poledice izdvajamo puteve Kupres-Šuica-Livno, Turbe-Karanovac i Rakitno-Blidinje, informišu iz BIHAMK –a. U jugozapadnim krajevima upozoravamo na povremeno jak vjetar. Zbog odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Jajce-Banja Luka, Mostar-Polog i Sarajevo-Foča.

Na magistralnom putu Livno-Šuica učestali su izlasci divljih konja na kolovoz.

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Sarajevo-Pale (tunel Čeljigovići), Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela) i Mostar-Stolac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

– U Bosni i sjeveru Hercegovine pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i 0°C, na jugu do 6°C.

– Hladno vrijeme, izraženije u prijepodnevnim satima, uz preovladavajuće sjeverno strujanje, uzrokovaće probleme većini populacije. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, te po mogućnosti reducirati aktivnosti, naročito hronični bolesnici, trudnice, starije osobe i djeca. U drugom dijelu dana, sa blagim porastom temperatura, opća slika neznatno će se popraviti u cijeloj zemlji. U Hercegovini također hladno, pri tome sunčanije i uz nešto više temperature, poželjno je biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom.