Velika Kladuša: U protekla 24 sata dvije saobraćajne nesreće

.

– Međunarodni praznik rada obilježava se u spomen na historijsku borbu koju je pokrenuo radnički pokret, posebno u spomen na velike radničke proteste održane u Chicagu koji su započeli 1. maja 1886., a na kojima je oko 40.000 radnika tražilo skraćenje radnog vremena i poboljšanje uslova rada. 1. maj je dio radničke tradicije, dan solidarnosti, dan poštovanja dostojanstva rada i radnika, dan borbe za radnička prava i ljudska prava. Sretan 1. maj, Međunarodni praznik rada.

– Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 50 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Arnela Čokić i Aida Dedić.

– Policijska stanica Velika Kladuša evidentirala je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

– Prema riječima dežurnog Sadikovića, vatrogasci su imali manju tehničku intervenciju koja se ogledala u čišćenju kolovoza od krhotina i motornog ulja nakon saobraćajne nezgode u ulici Ive Marinkovića. Intervencija je trajala od 19:40 do 21:30h.

– Tradicionalni prvomajski turnir i ove godine održat će se danas u Rajnovcu, s početkom u 10h. Pehari su osigurani za prva tri mjesta plus novčana nagrada u iznosu od 70% od uplaćene kotizacije.

– Iz JKUP „Komunalije“ najavili su da Gradska pijaca u Trnovima neće raditi danas, te u utorak 03. maja.

– Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne u Bosni očekuje se porast naoblake. U Hercegovini naoblačenje krajem dana ili tokom noći. Vjetar slab na jugozapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 17 do 22, na jugu do 25 °C.

– Opća slika će biti ljepša u prijepodnevnim satima. U Bosni će drugi dio dana proteći uz lokalne pljuskove i grmljavinu što će kvariti ugođaj, u Hercegovini bi južina i sparno vrijeme mogli praviti probleme osjetljivim osobama. Moguće su meteopatske reakcije u vidu nervoze, glavobolje, umora, dekoncentracije, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima.

– Vrijeme iftara za posljednji dan ramazana u Velikoj Kladuši je u 20:10h.