Velika Kladuša: U protekla 24 sata vatrogasci imali jednu intervenciju

sa

Dva narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode evidentirani su u protekla 24h na području općine Velika Kladuša. U jednom od narušavanja jedno lice je zadobilo lakše povrede, dok je jedno lice teže povrijeđeno u jednoj od saobraćajnih nezgoda. Krivičnih djela nema prijavljenih.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 35 pacijenata, od kojih su dva upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Abdulah Fazlić i Ajla Husić.

–  Vatrogasci su jednom izlazili na teren, konkretno u Podzvizd gdje je došlo do zapaljenja kabla na električnom stubu. Prema riječima dežurnog Okanovića, intervencija je trajala od 19.46h do 20.20h.

– Isporuka električne energije je uredna, rekli su nam u Elektrodistribuciji, Poslovnici Velika Kladuša.

– Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, vodosnabdijevanje je stabilno.

– Sedmi je dan ramazanskog posta. Vrijeme iftara za područje Velike Kladuše je u 19.25h.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 29. mart:

– Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok je na dionicama preko prevoja, na mostovima i prilazima tunelima, zbog niske jutarnje temperature, moguća poledica. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja, a upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Zbog sanacije klizišta (između naplatnog mjesta Zenica sjever i magistralnog puta M-17), Zenička zaobilaznica je zatvorena za saobraćaj.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, saobraća se otežano, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

– Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura od 7 do 14 stepeni.

– Dodatna stabilizacija vremenskih prilika, bez padavina, povoljno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se umanjiti sa odmicanjem dana. Tokom jutarnjih sati trebali bi posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od hladnoće, obzirom da će temperature zraka širom zemlje biti neuobičajeno niske.