Velika Kladuša: U protekla 24 sata veliki broj pacijenata u Hitnoj službi

sa

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša su u protekla 24h evidentirali jedno krivično djelo i jedno narušavanje javnog reda i mira.

– Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć se obratilo 38 pacijenata. Dežurne su bile dr. Ajla Husić i dr. Amra Zulić.

– Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije od 10:00 do 11:00 sati u trafopodručju Novo naselje. U ostalim područjima elektronapajanje je stabilno.

– Vodosnabdijevanje je uredno, saznajemo iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– Prema informacijama iz JKUP „Komunalije“ odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se po redovnom rasporedu.

– Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Kapića, nije imala intervencija.

– 22. je dan mjeseca ramazana. Vrijeme iftara u Velikoj Kladuši je u 19:46h.

– Danas malo do umjereno oblačno vrijeme uz sunčana razdoblja. Tokom noći kiša u većem dijelu naše zemlje. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 11, na jugu do 13, a dnevna od 17 do 23 °C.

– Biometeorološka prognoza je lošija, usljed promjene vremenskih prilika. Prvi dio dana sunčaniji i ugodniji u Hercegovini, te dijelu centralne i istočne Bosne, poslije podne i u noći, sa dolaskom ciklone i južinom, opšta slika će se pogoršati u cijeloj zemlji. Tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se pojačati. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, dekoncentracije, malaksalosti i nesanice.

Stanje na cestama

Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, u Konjicu (na skretanju za Orahovicu), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila nisu duža od 30 minuta. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros nema čekanja.