Velika Kladuša - U protekla 24 sata zabilježene čak tri saobraćajne nezgode

sa

U okviru manifestacije „Kladuško ljeto 2022“ večeras će biti održano Književno veče, prvi ovakav događaj koji je od ove godine uvršten u program Manifestacije. Na Književnoj večeri predstavit će se sedam kladuških autora sa svojim djelima:

  1. Fatima Nuhanović – „Oko iz cipele“
  2. Suad Okanović – „Kraljevi leptiri“
  3. Silvana Jovanović – „Oblak ispod kože“
  4. Zemira Ćerimović – „Ja sam Dino“
  5. Nermina Latić Ćehić – „Žena“
  6. Zemina Suljanović – „Tkaljo moja tiha“
  7. Fikreta Muslić – „Kladuške heroine“
  8. Ovo je jedinstvena prilika da na jednom mjestu vidimo veći broj domaćih autora u čijoj prezentaciji će moći uživati svi ljubitelji i poštovaoci pisane riječi. Književno veče bit će održano u Gradskom parku s početkom u 20h. Posjetitelji će moći i razgovarati sa autorima nakon oficijelnog dijela promocije, te će moći kupiti knjige na izložbenim štandovima osim knjige ,”Ja sam Dino” koja nije štampana za prodaju, već s ciljem širenja spoznaje o cističnoj fibrozi.

    – Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 67 pacijenata. Dežurni doktori bili su Mustafa Hodžić i Amra Zulić koji su na dalje liječenje u KB Bihać uputili troje pacijenata.

    – Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode u kojima je zabilježena materijalna šteta.

    – U protekla 24h, velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija.

    – Ovog nedjeljnog jutra bez problema u isporuci električne energije.

    – Iz BIHAMK-a informišu da je pojačan promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

    – Danas jutro u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postupno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima, u centralnim i sjeveroistočnim područjima sa kišom ili lokalnim pljuskovima. U Hercegovini pretežno vedro. Najviša dnevna temperatura od 26 do 32, na jugu do 36 stepeni.

    – Biometeorološka prognoza je povoljna. Više svježine tokom noći i jutra, uz miran san, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz nešto izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima. Preporučljivo je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, vodeći pri tome računa o adekvatnoj zaštiti od sunca, obzirom da će vrijednosti UV indeksa biti vrlo visoke.