Velika Kladuša - U protekla 24 sata zabilježeno jedno narušavanje javnog reda i mira

sa

Podružnica „Elektrodistribucije“ Bihać najavila je da će danas zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

      od 09:30 do 15:30h trafopodručje: Šiljkovača 2, Šiljkovača 3, Nepeke, Šiljkovača, Šmrekovac, Trn, Polje 1, Miral, Begluk, Begluk 3, Ćejvani, Tuk 1, Medica Organika.

       od 09:30 do 10:00h trafopodručje: Tuk 2, BF-Komerc, Autoservis, Polje 2, Klančine.

        od 15:30 do 16:00h trafopodručje: Tuk 2, BF-Komerc, Autoservis, Polje 2, Klančine.

 Na ostalom području, isporuka električne energije je stabilna.

Vodosnabdijevanje domaćinstava je uredno, kažu nam u JKP “Vodovod i kanalizacija”.

 Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 37 pacijenata od kojih su tri upućena na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić i Arnela Čokić.

 Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe jedno narušavanje javnog reda i mira kao i tri saobraćajne nezgode. U jednoj od nezgoda dva lica su lakše povrijeđena.

 Prema riječima dežurnog Grahovića, Vatrogasna jedinica nije imala intervencija u protekla 24h.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

  Vidljivost je u jutarnjim satima mjestimično smanjena zbog magle, a izdvajamo dionice uz rijeke: Bosnu, Savu, Drinu i Lašvu. Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 09 do 12:15h i od 13:15 do 15h. Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

 Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 16 do 22, na jugu do 24 °C.

 Slično kao i proteklog dana, uz povremeno izraženiju naoblaku, što bi moglo uzrokovati manje probleme osjetljivim osobama i djelovati pretežno na nešto lošije raspoloženje. Uz sunčane intervale i ugodne temperature zraka, opća slika i dalje će ipak biti povoljna. Sa noćnim satima, usljed približavanja promjene, hronični bolesnici i meteoropate bi mogli osjetiti pojačane tegobe u vidu glavobolje, malaksalosti, problema sa snom, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti.