Velika Kladuša: U protekla 24h evidentirano jedno krivično djelo i dvije saobraćajne nezgode

.
Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova Elektroprijenosa TJ Bihać na elektroenergetskim objektima na području općine Velika Kladuša, danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

Od 10:00 do 10:45 sati trafopodručja:  Inžinjering, GSM Repetitor Prokres, Trnovi 1, RP Kvrkulja, Dabravine 1 i 2, Dervin Bunar, Kumarica, Capreg, Klupe, Kooperacija, Podzvizd 1, 2 i 3, Orčeva Luka, Rajnovac 1 i 2, Ramići, Bečići

Od 10:45 do 11:30 sati trafo-područje: Tvornica plastične ambalaže,

Od 11:30 do 12:15 sati trafopodručja: Tuk 3

Zbog kvara na glavnom distribucionom cjevovodu, od 08:00 do 12:00h prekid u isporuci pitke vode od Barake do džamije u Maloj Kladuši.

Odvoz komunalnog otpada i održavanja gradske čistoće odvija se prema planu.

Hitna služba Doma Zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 43 pacijenata. Dežurni doktori dr. Kasim Selman i dr. Aida Dedić uputili su 4 pacijenata na dalje liječenje u KB Bihać.

U COVID ambulantu javilo se 5 pacijenata, bez upućivanja.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h evidentirali su jedno krivično djelo i dvije saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupni porast oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 25 stepeni.

Biometeorološke prilike su povoljne. Dodatno zatopljenje u jutarnjim satima pozitivno će djelovati na opću sliku. Većina ljudi će se osjećati dobro, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. Poslije podne su izgledne relativno visoke temperature zraka, stoga je poželjno biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima. Preporučuje se slojevito odijevanje.

Trinaesti je dan mjeseca ramazana. Vrijeme iftara je u 19.47h.