Velika Kladuša: U pucnjavi koja se desila ubijen A.H.

servisne
Nove servisne informacije.

 

U Velikoj Kladuši sinoć oko 22h desilo se ubistvo. Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama ubijen je A.H., a potvrđeno je da su se počinioci predali policiji. Osim ovog krivičnog djela na području općine Velika Kladuša evidentirana je i jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo teže tjelesne povrede.

Kladuški vatrogasci su imali jednu tehničku intervenciju, a radilo se o raščišćavanju mjesta na kojem se desilo ubistvo. Intervencija je trajala 01:15 do 01:35h.

Dežurni timovi Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša obavili su pregled 53 pacijenta, a dva su upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu. Dežurni su bili dr. Ajla Husić i dr. Abdulah Fazlić.

Napajanje električnom energijom je stabilno, a Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila je građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do kratkotrajnog prekida u isporuci električne energije u periodu od 09:00 do 10:00 sati za trafopodručje Zagrad 2.

Vodosnabdijevanje je uredno.

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se prema rasporedu.

Danas pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša je moguća na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Poslije podne i dio večeri pljuskovi i grmljavina u većem dijelu naše zemlje. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

Biometeorološke prilike bit će ugodnije u jutarnjim i prijepodnevnim satima. Manjak svježine u drugom dijelu dana, mogao bi kod osjetljivih osoba dovesti do jačanja tegoba i reakcija poput malaksalosti, dekoncentracije, nervoze, glavobolje. Poželjno je umanjiti aktivnosti i slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. juna na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, a na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP). Obilježavanjem Dana zaštite okoliša širom svijeta, Program Ujedinjenih naroda za okoliš nastoji istaknuti glavne okolišne probleme i omogućiti svima da shvate svoju vlastitu ulogu i odgovornost u razmišljanju i djelovanju s ciljem održivog razvoja našeg okoliša.

 

Stanje na cestama

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj jutros od 07 sati do 06.06. do 07 sati na graničnom prelazu Hrvatska Kostajnica vozila će saobraćati usporeno.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros  nema dužih zadržavanja.